Φωτογραφίες που δείχνουν τους δύο πρωταγωνιστές του σκανδάλου Qatargate Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζιόρτζι να κρατούν βαλίτσες δημοσίευσε την Τρίτη (27/12) η ιταλική εφημερίδα La Ρepubblica.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, La Ρepubblica οι βαλίτσες που κρατούν ο ιταλός πολιτικός Αντόνιο Παντσέρι και ο σύζυγος της Εύας Καϊλή περιέχουν χρήματα.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου Steigenberge.

Στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται ο Παντσέρι, με μια τσάντα, ένας άνδρας με βαλίτσα με ρόδες σε διάδρομο του ξενοδοχείου και άλλοι τρεις άνδρες, γυρισμένοι «πλάτη». Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα και, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή του Φραντσέσκο Τζόρτζι και με κεντρικό πρόσωπο τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σαμίκ Αλ Μάρι. Συνάντηση η οποία φέρεται να έλαβε χώρα σε σουίτα, στον τέταρτο όροφο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, ο ιταλικός τύπος είχε αναφερθεί στη συνάντηση και η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano είχε υπογραμμίσει ότι «η τσάντα του Παντσέρι, κατά την έξοδό του από το ξενοδοχείο, φαινόταν σαφώς πιο φουσκωμένη απ’ ότι κατά την άφιξή του».

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η συνομιλία αυτή, είχε ως αντικείμενο την λεπτομερή προετοιμασία της παρέμβασης του Καταριανού υπουργού Εργασίας στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου, με θέμα το επίπεδο των εργασιακών συνθηκών στην χώρα του.

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι «ο Τζόρτζι πήγε στο ξενοδοχείο των Βρυξελλών με την κόρη του μέσα στο καροτσάκι».

Η εφημερίδα της Ρώμης τονίζει χαρακτηριστικά ότι η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τους Βέλγους εισαγγελείς, «αποτελεί απόδειξη του πώς κυκλοφορούσαν οι διάφορες μίζες» και ότι «ο στόχος της ομάδας αυτής, ήταν τα χρήματα».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Οι φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται ο ΣΚΑΪ– φαίνεται να έχουν τραβηχτεί στις 10 Οκτωβρίου όταν οι δύο Ιταλοί είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι.

Το ρεπορτάζ αναφορικά με τη συνάντηση γράφει: «Είναι 10 Οκτωβρίου. Απομένουν πέντε εβδομάδες μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η σκηνή λαμβάνει χώρα σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στη βελγική πρωτεύουσα. Το Steigenberger Wiltcher’s, που άνηκε κάποτε στην αλυσίδα Conrad ήταν πάντα η επιλογή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν επισκεπτόταν την πόλη ως πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές συνόδους. Βρίσκεται σε μια από τις πιο κομψές περιοχές των Βρυξελλών και εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί το επέλεξαν οι εκπρόσωποι του πλούσιου εμιράτου»