Ο οδηγός του λεωφορείου έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για πρώτη φορά για την τραγωδία που σημειώθηκε στο Βουκουρέστι.

Μίλησε στο MEGA αδυνατώντας να ξεχάσει την στιγμή της τρομακτικής σύγκρουσης που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο επιβάτη.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός».

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα».

Ο δικηγόρος του οδηγού του μοιραίου λεωφορείου Αλέξανδρος Ματέσκου, υποστήριξε πως του είπε ο πελάτης του: «Πήρα όλα τα μέτρα και δεν μπορούσα κύριε Αλέξανδρε να κάνω κάτι άλλο. Έπεσε ένα… τρένο πάνω μας” ενώ ο δικηγόρος συμπλήρωσε πως «όταν άκουσε από κάποιον ότι υπάρχει ένας νεκρός έκλαιγε».

Υπογράμμισε πως ο οδηγός του είπε: «Mε πήγε το gps. Διάλεξα που να πάω και πήγα αριστερά» ενώ τόνισε: » Με την κεραία χτύπησε η πινακίδα, που προβλέπει το ύψος και άμεσα φρέναρε».

Ο δικηγόρος του οδηγού μάλιστα πρόσθεσε: «Η προειδοποιητική μπάρα ήταν πολύ βαριά, εκατοντάδες κιλά. Δεν έπεσε από ψηλά (για να το κάνει έτσι)».

Ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου από τον Βόλο, εξετάζεται ως ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ως ύποπτος για σωματικές βλάβες σε 25 άτομα.