Ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες τουρίστες στη Ρουμανία σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/12), με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Όπως μεταφέρουν τα ρουμανικά Μέσα το δυστύχημα συνέβη στο Βουκουρέστι, όταν το λεωφορείο – με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως επέβαιναν 47 Έλληνες – πέρασε συγκρούστηκε με μία μπάρα ελέγχου ύψους.

Η σιδερένια μπάρα διέλυσε την οροφή του λεωφορείου, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον 22 να έχουν τραυματιστείς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν τέσσερις που έχουν σοβαρά τραύματα.

Δείτε βίντεο από το σημείο του τροχαίου

Όλοι στο λεωφορείο ήταν Έλληνες – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το δυστύχημα: «Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα:

210 368 1730
210 368 1350».

Accident la intrarea în Pasajul Unirii.

Posted by Florian Tudor Ivan on Friday, December 23, 2022