Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ, που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό ως νοσοκόμα «Στη φωλιά του κούκου», ρόλος που της έδωσε κι ένα Όσκαρ Α’ Γυνακείου Ρόλου (σ.σ. πήρε επίσης BAFTA και Χρυσή Σφαίρα).

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο ατζέντης της, Ντέιβιντ Σολ, λέγοντας ότι πέθανε στον ύπνο της στο σπίτι της στην πόλη Montdurausse της νότιας Γαλλίας, χωρίς όμως να αναφέρει την αιτία θανάτου.

Ποια ήταν η Λουίζ Φλέτσερ

Η Λουίζ Φλέτσερ γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1934, στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμας. Ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της, επίσης και οι δύο γονείς της ήταν κωφοί. Ο πατέρας της ίδρυσε πάνω από 40 εκκλησίες για κωφούς στην Αλαμπάμα.

Αφού έβαλε σε αναμονή την καριέρα της για χρόνια για να μεγαλώσει τα παιδιά της, η Φλέτσερ ήταν στα 40 της και ελάχιστα γνωστή όταν επιλέχθηκε για τον ρόλο απέναντι στον Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου» του 1975 του σκηνοθέτη Μίλος Φόρμαν, ο οποίος είχε θαυμάσει τη δουλειά της τον προηγούμενο χρόνο στην ταινία «Κλέφτες σαν εμάς» του Ρόμπερτ Άλτμαν.