Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στην Ισπανία η απόφαση της Βουλής να δώσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ για να εξοπλίσει τους βουλευτές με κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες τελευταίας τεχνολογίας.

Η Ισπανία βιώνει ένα από τα χειρότερα κύματα αύξησης πληθωρισμού εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ πρόσφατα πέρασε νόμο που βάζει… φρένο στην κατανάλωση ενέργειας από τους πολίτες και η ακρίβεια έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών. Παράλληλα, καταγράφεται πτώση της κατανάλωσης και της αγοραστικής δυνατότητας των κατοίκων της χώρας, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Κι ενώ η κατάσταση χαρακτηρίζεται δύσκολη ακόμη κι από στελέχη της κυβέρνησης το ισπανικό Κοινοβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην ανανέωση των κινητών συσκευών των βουλευτών και του προσωπικού του. Το τελικό ποσό που θα δώσει ανέρχεται στα 1.232.743,69 ευρώ για νέα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.

Συνολικά θα δοθούν 825 καινούρια smartphones τελευταίας τεχνολογίας από δύο πολύ γνωστές κατασκευάστριες εταιρίες. Επιπλέον, στο ποσό προβλέπονται κόστη ασφάλισης και τεχνικής υποστήριξης.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης όπου ανακοινώθηκε η συμφωνία, οι βουλευτές και το προσωπικό έχει ανάγκη από σύγχρονα κινητά τηλέφωνα αφού «βοηθούν στην εργασία τους στο Κοινοβούλιο». Αναφέρει ότι οι προηγούμενες συσκευές που παρείχε ήταν του 2017 και θα σταματούσε η ανανέωση του λειτουργικού συστήματος μέσα στο 2023.

Με το που έγινε γνωστή η είδηση, πολίτες και μέλη της αντιπολίτευσης αντέδρασαν τόσο για την ουσία όσο και για το χρονικό σημείο στο οποίο πάρθηκε αυτή η απόφαση με τους πολίτες να ετοιμάζονται για ένα δύσκολο χειμώνα εξαιτίας του πληθωρισμού και σε μια περίοδο όπου η επιστροφή στα θρανία αυξάνει τα έξοδα και ασκεί πιέσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των ισπανικών νοικοκυριών.