Ο ένας από τους δύο υπόπτους για τη διάπραξη την Κυριακή στον Καναδά επιθέσεων κατά συρροή με μαχαίρια βρέθηκε νεκρός σε μια από τις κοινότητες όπου εκτυλίχθηκαν οι δολοφονίες, ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία χθες Δευτέρα.

Το πτώμα του Ντέιμιεν Σάντερσον, 31 ετών, έφερε «εμφανή τραύματα». Βρέθηκε στην κοινότητα Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον.

Ο έτερος ύποπτος, ο αδελφός του Μάιλς Σάντερσον, 30 ετών, διαφεύγει τη σύλληψη και εκτιμάται πως μπορεί επίσης να τραυματίστηκε, ανακοινώθηκε επίσης από την αστυνομία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε βάρος των δύο λευκών αδελφών καταρτίζεται δικογραφία για τους φόνους δέκα ανθρώπων και τους τραυματισμούς άλλων 19 σε δυο απομακρυσμένες κοινότητες του κεντρικού Καναδά όπου κατοικούν κατά πλειονότητα αυτόχθονες.

Σύμφωνα με τη Ρόντα Μπλάκμορ, την υποδιευθύντρια της βασιλικής χωροφυλακής του Καναδά, ο Μάιλς Σάντερσον ενδέχεται να χρειάζεται γιατρό.

«Εκατοντάδες» αστυνομικοί συμμετέχουν στην έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του σε τρεις επαρχίες (Σασκάτσουαν, Αλμπέρτα, Μανιτόμπα).

Οι επιθέσεις της Κυριακής στην επαρχία Σασκάτσουαν ήταν από τις πιο πολύνεκρες στη σύγχρονη ιστορία του Καναδά, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανάμεσα στα πρώτα θύματα που κατονομάστηκαν από τις καναδικές αρχές ήταν μια μητέρα δυο παιδιών, μια 77χρονη χήρα, ένα αγόρι 14 ετών κι ένα μέλος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τις αρχές, κάποια από τα θύματα φέρονται να ήταν στόχοι των δύο υπόπτων, ενώ άλλοι υπέστησαν επιθέσεις κατά τα φαινόμενα τυχαία.

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στηλίτευσε χθες το γεγονός ότι οι επιθέσεις όπως αυτή της Κυριακής έχουν γίνει «υπερβολικά» συχνές στη χώρα.