Στη Γερμανία οι πιλότοι της Lufthansa προειδοποιούν με μαζική απεργία, σε περίπτωση που απορριφθεί το αίτημα τους με το οποίο ζητούν να γίνει αύξηση στους μισθούς της τάξης του 5,5%.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της έναρξης κινητοποιήσεων τον περασμένο μήνα, ένα γεγονός που μπορεί να διαταράξει ακόμη περισσότερο τις αερομεταφορές εν μέσω της θερινής περιόδου.

Μάλιστα, το σωματείο τους που ονομάζεται VC, είπε ότι σχετική πρόταση που έκανε η εταιρεία ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του σωματείου, που ζητούσε αύξηση 5,5% για φέτος και αυτόματη προσαρμογή του μισθού με βάση τον πληθωρισμό για τον επόμενο χρόνο.

Το συνδικάτο ζητά επίσης ενιαίο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό των θυγατρικών της Lufthansa, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εταιρεία χαμηλού κόστους Eurowings.

«Οι νομικές και οργανωτικές προετοιμασίες για την απεργιακή κινητοποίηση έχουν ξεκινήσει», ανέφερε το VC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτό για συνομιλίες.

Σημειώνεται, ότι η Lufthansa δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.