Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, επιτέθηκε φραστικά στον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, με αφορμή ένα tweet του τελευταίου για την αποψίλωση του Αμαζονίου.

Ο Βραζιλιάνος πολιτικός, ο οποίος πρόσφατα επιβεβαίωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της χώρας τον προσεχή Οκτώβριο, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Ντι Κάπριο, λέγοντας στον ηθοποιό που πολλάκις έχει εκφράσει τις απόψεις του για την κλιματική κρίση και είναι πρέσβης του ΟΗΕ για την αλλαγή του κλίματος και μέλος του Δ.Σ. της WWF. «Άσε το γιότ σου προτού κάνεις κηρύγματα στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπολσονάρου.

Ο Ντι Κάπριο πριν από μερικές έθεσε το εξής ερώτημα στα 19,6 εκατομμύρια ακόλουθους του στην πλατφόρμα των social media, Twitter: «Πόσο εκτενής είναι η αποψίλωση του Αμαζονίου, ένας από τα σημαντικότερα μέρη πάνω στον πλανήτη για τους ανθρώπους και την άγρια ζωή;». Το tweet αναρτήθηκε και στα πορτογαλικά και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε μεγάλο θέμα από τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

«Σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη από τη @mapbiomas, η περιοχή έχει αντιμετωπίσει μια “σφαγή” από την παράνομη αποψίλωση τα τελευταία τρία χρόνια», έγραψε ο Ντι Κάπριο που μοιράστηκε κι ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τις αλλαγές που έχει υποστεί το τροπικό δάσος του Αμαζονίου σ’ αυτό το διάστημα.

«Πάλι εσύ, Λέο;», απάντησε ο Μπολσονάρου και πρόσθεσε: «Μ’ αυτόν τον τρόπο θα γίνεις το καλύτερο μου προεκλογικό “χαρτί”, όπως λέμε στη Βραζιλία. Σου λέω και πάλι να αφήσει το σκάφος προτού κάνεις κήρυγμα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω καλά εσάς τους προοδευτικούς: θέλετε να αλλάξετε όλο τον κόσμο, αλλά ποτέ τους εαυτούς σας, οπότε σε αφήνω. Συνέχισε κι εσύ να παίζεις με τα παιχνίδια του Χόλιγουντ», προτού συνεχίσει την επίθεσή του στον Ντι Κάπριο λέγοντάς του πως δεν ασχολείται με τις φωτιές που καίνε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά επιλέγει να ασχοληθεί μονάχα με τη Βραζιλία.

Πρόσφατα ο Ντι Κάπριο βρέθηκε στο Σεν Τροπέ, στη γαλλική Ριβιέρα όπου οι παπαράτσι τον εντόπισαν και φωτογράφισαν πάνω σε γιοτ να διασκεδάζει με τους φίλους του.