Τουλάχιστον 600.000 ευρώ έχει κοστίσει μέχρι στιγμής σε μία γυναίκα από το Περθ της Αυστραλίας το διαδικτυακό φλερτ με έναν ελληνικής καταγωγής άνδρα από το Μέιν των ΗΠΑ, όπως της συστήθηκε ο ίδιος, όταν άρχισε η γνωριμία τους στο ίντερνετ.

Ο Χριστόφορος, όπως συστήθηκε ο άνδρας μετά
την πρώτη του γνωριμία με τη γυναίκα, άρχισε να της τηλεφωνεί
καθημερινά εκφράζοντας της τον έρωτά του, ενώ παράλληλα την πληροφορούσε
για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Δυτική Αφρική και την προέτρεπε να επενδύσει σε κάποια εταιρία παραγωγής πετρελαίου στη Νιγηρία.

Μετά από λίγο καιρό, ο «Χριστόφορος» πέρασε στην επόμενη φάση του σχεδίου του: έπεισε τη γυναίκα ότι θα μπορούσε να κερδίσει πολλά λεφτά αν επένδυε σε παρόμοιες επιχειρήσεις με αυτές που είχε επενδύσει και ο ίδιος και της ζήτησε να του στείλει χρήματα. Μετά την πρώτη δόση η γυναίκα έλαβε κάποια έγγραφα, τα οποία όπως αποδείχθηκε αργότερα δεν είχαν κανένα αντίκρυσμα. Μέσα σε ένα χρόνο, η γυναίκα αναγκάστηκε να βάλει ακόμα και το σπίτι της υποθήκη και έστειλε συνολικά 600.000 δολάρια στον «ηλεκτρονικό» μνηστήρα.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, η Επίτροπος Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή Αυστραλίας προειδοποίησε όλες τους χρήστες του διαδικτύου, και ειδικά τους ανθρώπους που είναι πιο ευάλωτοι αναζητώντας σύντροφο, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. «Μην τυφλώνεστε από έρωτα και πρέπει πάντα να προστατεύετε την ταυτότητα αλλά και τα προσωπικά σας δεδομένα γενικότερα», είπε χαρακτηριστικά η Επίτροπος Αν Ντρίσκολ.