Συνεχίζουν να αντιδρούν στη Γαλλία για το πώς θα πρέπει να είναι ντυμένοι οι βουλευτές στο Κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο πόλεμος της… γραβάτας ξεκίνησε, όταν ο Ερίκ Σιοτί, βουλευτής του συντηρητικού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί» και κοσμήτορας της Εθνοσυνέλευσης είχε καταθέσει προ ημερών αναφορά στην πρόεδρο της γαλλικής Βουλής ώστε να ξαναγίνει υποχρεωτική η γραβάτα στην ολομέλεια και να σταματήσει «η ενδυματολογική απρέπεια» ορισμένων βουλευτών, «ειδικά του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία» είχε πει.

Έτσι, με γραβάτα εμφανίστηκαν χτες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση βουλευτίνες της Αριστερής «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν Λικ Μελανσόν, προκειμένου να καταγγείλουν τον «σεξισμό» σε βάρος των γυναικών και να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

«Η κίνηση αυτή είναι ένα σνομπάρισμα, μια αντίσταση στον κ. Σιοτί» είπε η Κλεμεντίν Οτέν, προσερχόμενη σε συνεδρίαση φορώντας μία πράσινη γραβάτα στο λαιμό.

Η ιδέα της επιβολής της γραβάτας στην ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης «μας φαίνεται βαθιά αντιδραστική και στρεφόμενη κατά των γυναικών, αφού πρόκειται περί ενός ανδρικού αξεσουάρ μόδας», τόνισε η βουλευτής και πρόσθεσε «Πρέπει να σκεφτούμε αυτή την Εθνοσυνέλευση ως μεικτή».