Στην πόλη Μπέγιο της επαρχίας Αντιόκια της Κολομβίας συνέβη ένα παράξενο περιστατικό. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές αποφάσισαν να καταστρέψουν ενάμιση τόνο μαριχουάνας που είχαν κατασχέσει, αλλά τελικά με τη φωτιά που άναψαν έκαναν τους κατοίκους να νιώσουν… παράξενα!

Συγκεκριμένα η στρατιωτική αστυνομία συγκέντρωσε την ποσότητα της κάνναβης στο τοπικό στρατόπεδο και της έβαλε φωτιά. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι δεν υπολόγισαν πως θα είχαν αντίπαλο τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στα μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας, αλλά και σε αναρτήσεις στα social media μέσα σε λίγα λεπτά σε όλη την πόλη εξαπλώθηκε μια ιδιαίτερη μυρωδιά, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι υποστήριξαν πως επηρεάστηκαν από τις παρενέργειες. Ορισμένοι, δε, είπαν πως δεν μπορούσαν να δουλέψουν κιόλας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ από το σύννεφο καπνού οι αρχές έπρεπε να εκκενώσουν κάποια από τα ψηλότερα κτίρια, ενώ κλήθηκαν να καθησυχάσουν και τους πολίτες πως δεν έχει ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά στην παρακείμενη δασική περιοχή. Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα υγείας στους κατοίκους.

Έτσι, η μεγάλη αστυνομική επιτυχία – η επιχείρηση κατάσχεσης της κάνναβης άρχισε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες με τις τοπικές αρχές να κατάσχουν ότι ποσότητα έβρισκαν από τοπικούς διακινητές – κατέληξε σε φιάσκο.