Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός της γαλλικής κυβέρνησης μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στη βουλή από τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν κατά τις πρόσφατες εκλογές πιθανόν να γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα από το τηλεοπτικό δίκτυο LCI αν αυτό σχεδιάστηκε για να γίνει αυτές τις ημέρες, η Ολιβιά Γκρεγκουάρ απάντησε: «Μπορούμε να πούμε ότι ναι».

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιδιώκει να ορίσει μια νέα κυβέρνηση, η οποία ενδεχομένως να περιλαμβάνει και άτομα εκτός του κόμματός του, σύμφωνα με συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την περασμένη Κυριακή, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από την πρωθυπουργό Ελίζαμπεθ Μπορν να προτείνει μια νέα «κυβέρνηση» έως το τέλος αυτής της εβδομάδας και επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της Μπορν, μακροπρόθεσμα, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο σε ανάρτησή του στο Twitter, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο πρόεδρος απέρριψε την παραίτηση που υπέβαλε η Μπορν την Τρίτη, στον απόηχο της εκλογικής ήττας του κυβερνώντος κόμματος την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε έχασε την απόλυτη πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο.