Με 211 ψήφους υπέρ του και 148 κατά ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε χθες το βράδυ την πρόταση μομφής και έτσι γλίτωσε την άμεση παραίτηση. Φαίνεται όμως ότι παραμένει αποδυναμωμένος καθώς έχει να αντιμετωπίσει πολλούς δυσαρεστημένους βουλευτές στο κόμμα του και πρέπει να δώσει μάχη για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους και αυτή των πολιτών.

Σήμερα θα συναντηθεί με υπουργούς του δεσμευόμενος να συνεχίσει τη δουλειά. «Αυτή είναι μία κυβέρνηση που φέρνει αποτελέσματα στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους ανθρώπους αυτής της χώρας. Είμαστε στο πλευρό του σκληρά εργαζόμενου βρετανικού λαού και θα συνεχίσουμε τη δουλειά», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πριν τη συνάντησή με τους υπουργούς.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο βρετανός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το όραμά του για τις επόμενες εβδομάδες, περιλαμβανομένων μέτρων για τη μείωση του κόστους της φροντίδας των παιδιών, προκειμένου να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να αγοράσουν δικό τους σπίτι αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.