Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η νίκη του στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, στην οποία το 41% των βουλευτών του κόμματός του τον καταψήφισε, ήταν «πειστική» και «αποφασιστική» και θα επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει προς τα εμπρός. Ο Τζόνσον είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ένα πειστικό, αποφασιστικό αποτέλεσμα και αυτό που σημαίνει είναι ότι ως κυβέρνηση μπορούμε να προχωρήσουμε και να επικεντρωθούμε σε πράγματα που ενδιαφέρουν πραγματικά τους ανθρώπους» είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Τζόνσον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους βουλευτές των Συντηρητικών που τον στήριξαν και είπε ότι τώρα το κόμμα θα πρέπει να ενωθεί ώστε «να αφήσουμε πίσω μας αυτά στα οποία επικεντρώνονταν τα μέσα ενημέρωσης». «Μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την οικονομία», τόνισε.

Βέβαια, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ πολλά στελέχη του κόμματος των Συντηρητικών μιλώντας ανώνυμα υπογράμμισαν πως θεωρούν πως παρά τη νίκη, η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της θητείας του Μπόρις Τζόνσον στο νούμερο δέκα της Ντάουνινγκ Στριτ έχει αρχίσει.

Να σημειώσουμε, πάντως, πως 211 βουλευτές των Συντηρητικών ψήφισαν κατά της πρότασης μομφής που ασκήθηκε στον Μπόρις Τζόνσον και έτσι παραμένει αρχηγός των Συντηρητικών και συνεπώς πρωθυπουργός της χώρας, Την πρόταση μομφής υπερψήφισαν 148 βουλευτές των Συντηρητικών.