Η Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο φέρεται να δείχνει τα ζοφερά επακόλουθα του ρωσικού βομβαρδισμού ενός στρατιωτικού νοσοκομείου στο οποίο είχαν καταφύγει εκατοντάδες άνθρωποι στη Μαριούπολη.

Οι εικόνες, που δημοσιεύθηκαν από το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ, φέρεται να προέρχονται από το εσωτερικό της χαλυβουργίας Azovstal. Πρόκειται για το τελευταίο ουκρανικό οχυρό στη στρατηγική πόλη-λιμάνι που βρίσκεται υπό πολιορκία εδώ και σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Μέχρι και 600 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν καταφύγει στο νοσοκομείο, πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται με τραύματα από το πεδίο της μάχης, καθώς και 50 παιδιά και ηλικιωμένοι.

Βομβαρδισμένο νοσοκομείο στη Μαριούπολη

Ο ταγματάρχης Serhiy Volyna, διοικητής της 36ης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού, δήλωσε στο Sky News ότι υπήρξε άμεσο χτύπημα στο καταφύγιο του στρατιωτικού νοσοκομείου, περιγράφοντας την κατάσταση ως «δύσκολη».

Αυτή η τελευταία επίθεση γίνεται παρά το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακάλεσε την επίθεση και διέταξε να σφραγιστούν όλες οι διαδρομές έξω από το χώρο των χαλυβουργείων Azovstal.

Ο Petro Andryushchenko, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, δήλωσε την Παρασκευή ότι «κάθε μέρα ρίχνουν αρκετές βόμβες στο Azovstal, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις ότι δεν θα αγγίξουν τους υπερασπιστές», προσθέτοντας ότι «οι μάχες και οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν».

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν ταμπουρωθεί στη χαλυβουργία εξακολουθούν να αρνούνται να παραδώσουν τη Μαριούπολη, παρά το γεγονός ότι είναι περικυκλωμένοι από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ τα πτώματα των νεκρών αμάχων συνεχίζουν να συσσωρεύονται.

Στο βίντεο, το οποίο δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητο φορέα, φαίνεται ένας εργαζόμενος διάσωσης που φοράει ένα κόκκινο φανάρι να σκάβει τα χαλάσματα με ένα φτυάρι.

Σε ένα άλλο πλάνο, ένας επιζών κρατάει ένα μπουκάλι νερό με ένα χέρι που τρέμει τρομερά.

Σε ένα ευρύτερο πλάνο, εργαζόμενοι διάσωσης φροντίζουν τους επιζώντες σε μια σκοτεινή και καπνισμένη σκηνή που θυμίζει φυσική καταστροφή ή τρομοκρατική επίθεση.