Η Κάμαλα Χάρις νόσησε με κορονοϊό και μπορεί να βρίσκεται σε καραντίνα, χωρίς όμως να έχει εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα, αλλά παρόλα αυτά, έλαβε το χάπι της Pfizer, την ώρα που δεν έχουν πρόσβαση χιλιάδες Αμερικανοί που το χρειάζονται, αναφέρει το Politico.

Συγκεκριμένα, το politico.com σε άρθρο με τίλτο «Γιατί η Κάμαλα Χάρις πήρε το χάπι της Pfizer;», σημειώνει ότι επικρατεί αναστάτωση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ λαμβάνει προνομιακή μεταχείριση. Σύμφωνα λοιπόν με το Politico, η υπόθεση της Χάρις αναδεικνύει το ζήτημα ισότητας στην υγεία στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, αναφέρει πως η Κάμαλα Χάρις είναι 57 ετών, ηλικία στην οποία μπορεί η νόσηση από τον ιό να εξελιχθεί σε πιο σοβαρή μορφή, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Χαρακτηριστικά, το άρθρο επικαλείται την Σελίν Γκούντνερ, επιδημιολόγος και αρχισυντάκτρια του Kaiser Health News, η οποία αναφέρει πως οι οδηγίες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προβλέπουν ότι το χάπι της Pfizer χορηγείται σε ασθενείς που κινδυνεύουν με επιδείνωση, χωρίς να αναφέρονται στην ύπαρξη ή την απουσία συμπτωμάτων.

«Το θέμα δεν είναι μόνο το τι είναι καλύτερο για τον ασθενή –είναι και το τι είναι καλύτερο για το έθνος» πρόσθεσε, την στιγμή που άλλοι ειδικοί θεωρούν ότι η προνομιακή αντιμετώπιση της αντιπροέδρου απλώς επιβεβαιώνει πόσο άδικο είναι το σύστημα υγείας.