Μια αποθήκη πυρομαχικών στο εσωτερικό της Ρωσίας καίγεται σήμερα το πρωί, καθώς αντιαεροπορικές άμυνες σε δύο άλλες παραμεθόριες περιοχές άνοιξαν πυρ εν μέσω υποψιών ότι πρόκειται για περισσότερες επιθέσεις από την Ουκρανία.

Φλόγες και καπνός εθεάθησαν να υψώνονται στον ουρανό πάνω από το χωριό Staraya Nelidovka, στην περιοχή Belgorod, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Εν τω μεταξύ, η αεράμυνα ήταν ενεργή πάνω από τις γειτονικές περιοχές Κουρσκ και Βορονέζ, καθώς η Ρωσία δήλωσε ότι κατέρριψε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εισήλθαν στο έδαφός της.

Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει τα πλήγματα, αλλά ακολουθεί ένα μοτίβο παρόμοιων επιθέσεων κατά της Ρωσίας που θεωρείται ευρέως ότι ενορχηστρώθηκαν από το Κίεβο. Ο Vyacheslav Gladkov, κυβερνήτης της περιοχής Μπέλγκοροντ, δήλωσε στο Telegram: «Περίπου στις 3.35 π.μ. ξύπνησα από έναν δυνατό κρότο που ακούστηκε σαν έκρηξη. Καθώς έγραφα αυτή την ανάρτηση, ακούστηκαν άλλες τρεις εκρήξεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια αποθήκη πυρομαχικών έχει πάρει φωτιά κοντά στο χωριό Staraya Nelidovka».

Δεν αναφέρθηκαν απώλειες μεταξύ των πολιτών.

Πλήθος εκρήξεων στο Μπέλγκοροντ

Εν τω μεταξύ, κάτοικοι του Βορονέζ, το οποίο απέχει περισσότερα από 100 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφεραν δύο εκρήξεις στα νοτιοδυτικά της πόλης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βίντεο που τραβήχτηκε τα ξημερώματα έδειξε κάτι που φαινόταν να είναι το λευκό ίχνος της εξάτμισης ενός πυραύλου αεράμυνας που διέσχιζε τον ουρανό, με ένα σύννεφο πρόσκρουσης να αιωρείται στον αέρα.

Το RIA Novosti, το κύριο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας, ισχυρίστηκε αργότερα ότι καταρρίφθηκε ένα αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Εκρήξεις ακούστηκαν επίσης κοντά στην πόλη Κουρσκ, περίπου 60 μίλια από τα σύνορα, ενώ βίντεο φαίνεται να δείχνει φλόγες να λάμπουν σε έναν σκοτεινό ουρανό. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές ανέφεραν ότι περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από την πόλη Oboyan, νότια της πόλης Kursk.

Τα πλήγματα έρχονται σε συνέχεια μιας σειράς εκρήξεων εντός της Ρωσίας με στόχο στρατιωτικές βάσεις και υποδομές, οι οποίες θεωρείται ευρέως ότι προέρχονται από το Κίεβο.

Το Μπέλγκοροντ ήταν ο πιο σφοδρός στόχος, με πυραυλικές επιδρομές και επιδρομή ελικοπτέρου με στόχο αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών. Μια σιδηροδρομική γέφυρα έγινε επίσης στόχος στην ίδια περιοχή σε μια επίθεση δολιοφθοράς που θεωρείται ευρέως ύποπτη από τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις.

Το Μπέλγκοροντ αποτελεί βασικό σημείο συγκέντρωσης για τις ρωσικές δυνάμεις που κατευθύνονται προς τη συμμετοχή τους στη μάχη στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη επίθεση για την κατάληψη του ανατολικού τμήματος της Ουκρανίας.

Η συχνότητα των επιθέσεων έχει προκαλέσει οργή στο εσωτερικό της Ρωσίας, με το Κρεμλίνο να απειλεί ότι θα εντείνει τις επιθέσεις σε “κέντρα λήψης αποφάσεων” στο Κίεβο σε αντίποινα – μια ελάχιστα συγκαλυμμένη απειλή για τη στοχοποίηση κυβερνητικών και στρατιωτικών αρχηγείων.