Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων συμφωνήθηκε να ανοίξουν σήμερα στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και για την εκκένωση με ιδιωτικά οχήματα της πολιορκημένης από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολης, στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ.

Άλλοι διάδρομοι απομάκρυνσης θα ανοιχθούν από τις Μπερντιάνσκ, Τοκμάκ και Ενερχοντάρ και αυτοί από την ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ θα λειτουργήσουν αν οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής σταματήσουν τους βομβαρδισμούς τους, προσθέτει η Βερεστσούκ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ουκρανός διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχάιλο Ποντολιάκ, δήλωσε σήμερα σε σχόλιό του που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα ότι η Ουκρανία θέλει όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες να ενεργήσουν ως εγγυητές για την ασφάλεια. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η Ρωσία δεν θέλει να αυξηθεί ο αριθμός τους.

Θρίλερ με το Moskva, τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

«Σοβαρές ζημιές» υπέστη το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, το Moskva («Μόσχα»), αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του έπειτα από πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Λόγω πυρκαγιάς, στο Moskva σημειώθηκε έκρηξη πυρομαχικών που μετέφερε. Το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Το πλήρωμα εκκενώθηκε», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS, RIA Novosti και Interfax.

Τα πρακτορεία δεν διευκρίνισαν ποια είναι η θέση του καταδρομικού.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν νωρίτερα ότι το ρωσικό καταδρομικό χτυπήθηκε από πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας Neptune. Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.