Οι υπουργοί Άμυνας χωρών της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις νάρκες που έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα και την περιφερειακή ασφάλεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι οι υπουργοί ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός.

Σε ανακοίνωσή της η Άγκυρα επεσήμανε ότι οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας συνεδρίασαν μέσω βιντεοσύνδεσης έπειτα από πρόσκληση της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι είχαν «πολύ εποικοδομητικές» συνομιλίες.

«Πέρα από τις νάρκες, υπογραμμίστηκε η σημασία της συνεργασίας στη Μαύρη Θάλασσα υπέρ της ειρήνης, της ηρεμίας και της σταθερότητας» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μετά την τηλεδιάσκεψη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υπουργοί συζήτησαν τρόπους για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία και την παροχή βοήθειας στη χώρα.

Δύτες του τουρκικού στρατού έχουν μέχρι στιγμής εξουδετερώσει τρεις ναυτικές νάρκες που επέπλεαν στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ και η Ρουμανία έχει εντοπίσει μία νάρκη στα χωρικά της ύδατα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.