Πάγωσε η Βαρσοβία όλους τους λογαριασμούς της ρωσικής πρεσβείας, με τη δικαιολογία ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών ή για το ξέπλυμα χρήματος, όπως δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής στην Πολωνία. «Οι λογαριασμοί μας έχουν παγώσει έπειτα από απόφαση του (πολωνικού) υπουργείου Οικονομικών και έπειτα από απόφαση του Πολωνού εισαγγελέα», δήλωσε ο Σεργκέι Αντρέεβ μιλώντας σε ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Αντρέεβ πρόσθεσε ότι η Βαρσοβία δικαιολόγησε αυτή την απόφαση λέγοντας ότι «πόροι από τους λογαριασμούς μας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το ξέπλυμα παράνομα αποκτηθέντος χρήματος ή για τη χρηματοδότηση τρομοκρατίας».

Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι απελαύνει 45 Ρώσους διπλωμάτες οι οποίοι πιστεύεται ότι κατασκόπευαν υπέρ της Μόσχας. Η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη την κατηγορία, όπως μεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απέλαση των διπλωματών αυτών και για το αν έχουν παγώσει οι πόροι της ρωσικής πρεσβείας, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι απάντησε σήμερα: «Μπορώ να πω μόνο ότι ασχολούμαστε με το πάγωμα των πόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».