Για 45 Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι φέρονται να είναι κατάσκοποι, έκανε λόγο σήμερα η αντικατασκοπική υπηρεσία της Πολωνίας ABW, προσθέτοντας ότι ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να τους απελάσει. Με αντίποινα την απειλή η Ρωσία.

«Η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας κατήρτισε έναν κατάλογο με 45 ανθρώπους που εργάζονται στην Πολωνία προφασιζόμενοι ότι διεξάγουν διπλωματικές δραστηριότητες (…), ενώ στην πραγματικότητα διεξήγαγαν δραστηριότητες κατασκοπείας εναντίον της Πολωνίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στάνισλαβ Ζαρίν, εκπρόσωπος της ABW.

Εξάλλου εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στη χώρα έχει κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι η Βαρσοβία θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της μετά τη συνάντηση αυτή, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά της η Ρωσία προειδοποίησε την Πολωνία με αντίποινα στην περίπτωση που η Βαρσοβία απελάσει τους διπλωμάτες της, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.