Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει διαδικτυακά στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, ανέφερε σήμερα, 27η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπός του, σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και AFP, τα οποία επικαλούνται, με τη σειρά τους, το ουκρανικό πρακτορείο Interfax Ukraine.

Ο εκπρόσωπος Σέρχι Νικιφόροφ είπε, συγκεκριμένα, ότι ο Ζελένσκι προσκλήθηκε να απευθυνθεί μέσω βιντεοκλήσης στους ηγέτες και ενδέχεται να συμμετάσχει στη συνέχεια και στις συνομιλίες, κατά τις πηγές αυτές.

«Θα είναι μια ευκαιρία για τους ηγέτες των συμμαχικών χωρών να ακούσουν απευθείας τον πρόεδρο Ζελένσκι να μιλά για την καταστροφική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ουκρανικός λαός λόγω της επιθετικότητας της Ρωσίας» σχολίασε σχετικά ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι οι χώρες μέλη που παρέχουν «σημαντική ποσότητα βασικού στρατιωτικού εξοπλισμού» στο Κίεβο θα εξετάσουν «τι άλλο μπορούν να κάνουν για να εντείνουν» τη στήριξή τους.

Είναι ήδη γνωστό, άλλωστε, πως η ρωσική εισβολή θα αποτελέσει το βασικό, αν όχι το μόνο, θέμα συζήτησης στην εν λόγω συνάντηση στο ΝΑΤΟ, στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο Τζο Μπαίντεν.