Δεν έχουν τέλος τα βίντεο που δημοσιεύονται στα social media και τα οποία δείχνουν Ουκρανούς είτε να περιπαίζουν Ρώσους στρατιώτες ή να δείχνουν αιχμαλώτους Ρώσους σε άσχημη κατάσταση να μιλούν με τους γονείς τους μέσω βιντεοκλήσης.

Το τελευταίο βίντεο που έχει γίνει viral δείχνει μια ομάδα Ουκρανών ανδρών οι οποίοι έχουν ανέβει σε ένα ρωσικό τανκ που «αιχμαλώτισαν» και κάνουν βόλτες χαρούμενοι βγάζοντας selfies και κλιπ. Το βίντεο διάρκειας 24 δευτερολέπτων δείχνει την ομάδα ανδρών να ζητωκραυγάζουν πάνω σ’ ένα ρωσικό τανκ κατά τη διάρκεια μιας βόλτας σε υψηλές ταχύτητες.

Ένας από τους άνδρες που το τράβηξαν στο κινητό του τηλέφωνο φωνάζει «τα καταφέραμε» και «δόξα στην Ουκρανία» στη μητρική του γλώσσα. Οι φίλοι του, εν τω μεταξύ, γελούν και ζητωκραυγάζουν.

Το βίντεο δείχνει το στρατιωτικό όχημα – που αναγνωρίζεται ως τεθωρακισμένο άρμα μάχης T-80BVM από την Daily Mail – να διασχίζει ένα χιονισμένο πεδίο στο Χάρκοβο, το οποίο έχει χτυπηθεί σφοδρά από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αναφορές του αμερικανικού πενταγώνου κάνουν λόγο για Ρώσους που «αυτομολούν και κλαίνε»

Αρκετοί Ουκρανοί έχουν δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες Ρώσων στρατιωτών που εγκαταλείπουν τα όπλα και τα οχήματά τους. Ισχυρίζονται ότι τα άφησαν στρατιώτες που είτε αιχμαλωτίστηκαν είτε τράπηκαν σε φυγή από τον πόλεμο.

Μερικά από τα όπλα που δημοσιεύονται από χρήστες του Twitter περιλαμβάνουν αυτοκινούμενο οβιδοβόλο, όχημα διοίκησης και φορτηγά επιμελητείας.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου μετέφερε την Τετάρτη ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που πολεμούν στον πόλεμο στην Ουκρανία βρίσκονται σε κρίση και κλαίνε καθώς τους ζητείται να «πυροβολήσουν εναντίον όλων».Η εφημερίδα ανέφερε περαιτέρω ότι αυτοί οι στρατιώτες σαμποτάρουν τα οχήματά τους για να αποφύγουν τις μάχες.Η αξιολόγηση βασίζεται στις δηλώσεις που δόθηκαν από αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλείται οι NYT.