Ένα συγκινητικό βίντεο έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία και το οποίο φαίνεται να δείχνει έναν αιχμάλωτο Ρώσο στρατιώτη να ξεσπά σε κλάματα καθώς πίνει τσάι όταν Ουκρανοί καλούν τη μητέρα του για να της πουν ότι είναι καλά.

Το βίντεο, το οποίο όπως αναφέρει η New York Post δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί δείχνει τον αποκαρδιωμένο στρατιώτη αφού προφανώς παραδόθηκε, περικυκλωμένος από πολλά άτομα και αυτοκίνητα. Είναι μαζεμένος, πίνει τσάι και τρώει κάτι που του έχουν δώσει, ενώ μια γυναίκα κρατά ένα κινητό τηλέφωνο κάνοντας βιντεοκλήση με τη μαμά του.

«Συγκρίνετε τη συμπόνια εδώ με τη βαρβαρότητα του Πούτιν», είπε ο ανταποκριτής του Buzzfeed Κρίστοφερ Μίλερ, ο οποίος μοιράστηκε το viral απόσπασμα στο Twitter. Το βίντεο κυκλοφόρησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, είπε ο Μίλερ.

Ένας άνδρας εκτός κάμερας μπορεί να ακουστεί να λέει στα ουκρανικά οι στρατιώτες «δεν ξέρουν γιατί είναι εδώ», σύμφωνα με μετάφραση της The US Sun. «Δεν φταίνε αυτοί οι νεαροί άνδρες», ακούγεται να λέει ο άνδρας στα ουκρανικά, σύμφωνα με τη μετάφραση.

Ο στρατιώτης κλαίει καθώς κατά πάσα πιθανότητα αντικρίζει τη μητέρα του στη βιντεοκλήση. Δεν λέει τίποτα, αλλά παλεύει να κρατήσει την ψυχραιμία του καθώς τρώει και πίνει, τελειώνοντας με ένα φιλί στη μαμά του.

«Το ηθικό των Ρώσων πέφτει»

Το βίντεο εμφανίστηκε εν μέσω αναφορών ότι Ρώσοι στρατιώτες σαμποτάρουν τα οχήματά τους και παραδίδονται. Ραδιοφωνικά κλιπ που υποκλαπούν μια βρετανική εταιρεία πληροφοριών φέρεται να έπιασαν ορισμένους Ρώσους στρατιώτες να κλαίνε και να παραπονιούνται για έλλειψη προμηθειών.

«Ο τρόπος με τον οποίο πίνει αυτό το τσάι και τρώει το φαγητό φαίνεται σαν να μην έχει φάει εδώ και μέρες», είπε ένας χρήστης του Twitter για το σπαραχτικό βίντεο.

«Τόσο όμορφο να βλέπεις αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους», είπε ένας άλλος. «Ο Θεός να τους έχει καλά και τον νεαρό στρατιώτη».

Ένας χρήστης είδε το κλιπ ως ένδειξη αισιοδοξίας εν μέσω της ωμής πραγματικότητας της ρωσικής εισβολής.«Αυτό είναι αποκαρδιωτικό και ταυτόχρονα σου δίνει ελπίδα για την ανθρωπότητα», έγραψε ο χρήστης.