Η Ρωσία έχει αρχίσει ένα νέο γύρο επιθέσεων στην Ουκρανία και καθώς έχει ξεκινήσει η κλιμάκωση του πολέμου, αναμένονται βομβαρδισμοί σε αρκετές πόλεις «κλειδιά». Ο ουκρανικός στρατός είναι σε επιφυλακή και ήδη μετατρέπει τους δρόμους σε οχυρά, ενώ το δελτίο ειδήσεων του Star παρουσίασε τις περιοχές που είναι στο «στόχαστρο» της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Με βάση το ρεπορτάζ, Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και Οδησσός θα βρεθούν στο επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων, ιδιαίτερα από την στιγμή που έπεσε η Χερσώνα, την οποία πολιόρκησε σκληρά ο ρωσικός στρατός.

Το ρεπορτάζ τονίζει ότι το Χάρκοβο έχει σχεδόν ισοπεδωθεί με τις ουκρανικές υπηρεσίες να αναφέρουν ότι ο νέος γύρος βομβαρδισμών στοχεύει αστικές υποδομές, με αποτέλεσμα πόλεις να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Παράλληλα, αυξάνονται οι φωνές στο εξωτερικό, όπου αναφέρουν ότι η Δύση έχει υποτιμήσει την ρωσική εισβολή, ενώ τον γύρο του διαδικτύου κάνουν πλάνα από την πτώση της Χερσώνας, την πρώτη της μεγάλη πόλη στην Ουκρανία την οποία κατέλαβε η Ρωσία μετά από μια εβδομάδα μαχών.