Έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ -σε ουδέτερο έδαφος- για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την Ουκρανία δηλώνει η Ρωσία. Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας σε ρωσικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ «μια τέτοια αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών».

Η Ουκρανία έχει εκφράσει την πρόθεσή της για διαπραγματεύσεις σε ουδέτερο έδαφος και ο Πεσκόφ είπε ότι η αποστρατικοποίηση είναι απαραίτητο βήμα για να προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, φαίνεται ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ουκρανού ομόλογού του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την πρόθεση της χώρας του να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία σε συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ.

«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό αγνοούν τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, έχουν κατ’ επανάληψη υπαναχωρήσει στις δεσμεύσεις τους και συνεχίζουν να προχωρούν με στρατιωτική ανάπτυξη ανατολικά, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στρατηγικά θεμέλια της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν στον Σι, σύμφωνα με το CCTV. «Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία» προσέθεσε.