Η Ρωσία φέρεται πως έστειλε ειδικές δυνάμεις χωρίς διακριτικά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και ιδιαίτερα στις Ρωσόφωνες περιοχές, αναφέρει δημοσίευμα της Bild. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι παρατηρούνται κινήσεις προς την συνοριακή περιοχή Μαρινόφκα, που βρίσκεται στα Ρωσόφωνα εδάφη, που αναγνώρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι ανακάλυψε περίπου 300 ρωσικά στρατιωτικά οχήματα των ειδικών δυνάμεων «Spetsnaz».

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μάρτυρες που επικαλείται και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters κάνουν λόγο για δύο στρατιωτικά κονβόι χωρίς διακριτικά, τα οποία περιλαμβάνουν 9 τεθωρακισμένα, ένα άρμα μάχης, βυτιοφόρα και φορτηγά, και προχωρούν με δύο διαφορετικές οδηγίες από τα ρωσικά σύνορα προς το Ντονέτσκ. Τα ρωσικά οχήματα είναι, επισημαίνεται, τα ίδια που πήραν τον έλεγχο της Κριμαίας το 2014, με την άφιξη των λεγόμενων «μικρών πράσινων ανδρών».

Αξίζει να αναφερθεί πως δυτικές πηγές επιμένουν, μέσω διαρροών σε διεθνή ΜΜΕ, πως η επόμενη επιθετική κίνηση της Ρωσίας θα μπορούσε να λάβει χώρα εντός λίγων ωρών. Εκτιμάται, ακόμη, πως το 80% του στρατού της περί την Ουκρανία έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα.