Τη στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο.

Ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη και συναντάται με Ευρωπαίους ηγέτες διεκδικώντας την υποστήριξή τους για τις αλλαγές που θα ήθελε να γίνουν πριν διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το οποίο έχει δεσμευτεί στη Βρετανία σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Ο Κάμερον ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να είναι «ευέλικτοι και ευρηματικοί». Ωστόσο ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της Γερμανίας είπε πως η Ευρώπη δεν θα έπρεπε να διαπραγματευτεί μαζί του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα παρουσιάσει με λεπτομέρειες τη μεταρρύθμιση για την οποία πιέζει αλλά θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ισχυρότερους κανονισμούς σχετικά με μετανάστες που διεκδικούν επιδόματα, όπως σημειώνει το BBC.

Η εξασφάλιση της υποστήριξης της Μέρκελ, η οποία ηγείται της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, θα είναι ζωτική για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Η Γερμανί καγκελάριος έχει πει πως θα ήθελε τη Βρετανία σε «μια ισχυρή και επιτυχημένη Ευρώπη» υπογραμμίζοντας τη σημασία της αρχής της ελεύθερης μετακίνησης, η οποία μεταφράζεται και σε αύξηση του αριθμού των Ευρωπαίων μεταναστών που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει γεύμα με την Πολωνό πρωθυπουργό Ewa Kopacz πριν μεταβεί στο Βερολίνο.