Μία από τις πλέον καλές συμβουλές που μπορεί να δώσει κάποιος σε έναν οδηγό είναι πρώτον να κρατά την ψυχραιμία του και δεύτερον να μην τσακώνεται στο δρόμο. Όχι μόνο για το καλό της ψυχικής του υγείας αλλά γιατί δεν μπορεί να ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται η ψυχική υγεία του άλλου. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουμε δει, για ασήμαντη αφορμή να βγαίνουν από πιστόλια μέχρι… τσεκούρια.

Ένα τέτοιο απίστευτο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από τα έγγραφα του δικαστηρίου καθώς η κάμερα ενός οχήματος στη Φλόριντα κατέγραψε, το 2021, τον οδηγό να γαζώνει ένα αυτοκίνητο που περνά δίπλα του γιατί… είχε νεύρα.

Τα βλέπουμε συνέχεια στις ταινίες, αλλά να που ένας «πιστολέρο» το μετέφερε και στην πραγματική ζωή. Ο δράστης την ώρα που οδηγούσε, επειδή εκνευρίστηκε με έναν άλλον οδηγό, αποφάσισε με απόλυτη ψυχραιμία, να βγάλει το πιστόλι που είχε στο ντουλαπάκι δίπλα του και να τον «γαζώσει» αδιαφορώντας ακόμα και για το ίδιο το αυτοκίνητό του, που το έκανε σμπαράλια.

Το βίντεο που κόβει την ανάσα

Ο άνδρας που οδηγεί με χαρακτηριστική ηρεμία, κοιτά στον καθρέφτη περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, ώστε ο άλλος οδηγός να τον πλησίασε, βγάζει το όπλο και του ρίχνει ασταμάτητα μέσα από το αυτοκίνητο. Πρώτα από το πλαϊνό παράθυρο και στη συνέχεια από το παρμπρίζ διαλύοντάς το.

Όταν το άλλο αυτοκίνητο τον προσπερνάει και ο ίδιος σταματάει, φαίνεται στο πρόσωπό του η ικανοποίηση και η περηφάνια του αποτρόπαιου εγκλήματός του.

Το αμερικανικό WSVN αναφέρει ότι ο Έρικ Πόπερ, ο οποίος εργαζόταν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Μαϊάμι Μπιτς εκείνη την εποχή, οδηγούσε προς νότο στο Interstate 95 στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ τον Ιούνιο του 2021.

Οι ερευνητές είπαν ότι άλλαξε λωρίδα, κόβοντας άλλον οδηγό. Το βίντεο της κάμερας του Πόπερ δείχνει τον οδηγό πίσω να κορνάρει, κάτι που έκανε τον Πόπερ να βρίζει πριν πατήσει φρένο. Άνοιξε πυρ κατά του άλλου αυτοκινήτου, ρίχνοντας συνολικά 11 πυροβολισμούς. Ο Πόπερ είπε ότι ο άλλος οδηγός πυροβόλησε στην αρχή και εκείνος χρησιμοποίησε το όπλο του σε αυτοάμυνα.

Στην κλήση που έκανε ο Πόπερ στο τέλος του πλάνου, λέει στον χειριστή, «Μόλις δέχθηκα σφαίρες, χτυπήθηκε το αυτοκίνητό μου, ανταπάντησα τα πυρά». Αστυνομικός της τροχαίας που σταμάτησε το άλλο αυτοκίνητο είπε ότι απλά είχε πετάξει ένα πλαστικό μπουκάλι στον Πόπερ.