Η αλήθεια είναι πως αν ζεις στην τέταρτη σε πληθυσμό πόλη στον πλανήτη σίγουρα οι ώρες που δαπανάς καθημερινά για τις απαραίτητες μετακινήσεις κοστίζουν, τουλάχιστον σε χρόνο, πολύ παραπάνω. Αυτή η καθημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτέλεσε και το έναυσμα για την εταιρεία Reinwood Star, η οποία αποφάσισε να ελαφρύνει τις μετακινήσεις με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Πραγματοποιεί διαδρομές με ελικόπτερο που καλύπτουν συγκεκριμένους κομβικούς προορισμούς, όχι μόνο για τουριστικούς λόγους, αλλά και για να εξυπηρετεί τους ανθρώπους που διαθέτουν χρήμα… για να εξοικονομήσουν χρόνο.

Οι πτήσεις ξεκίνησαν σε δοκιμαστικό επίπεδο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και η εταιρεία δέχτηκε πάνω από 10.000 αιτήσεις. Βέβαια μόνο 100 άτομα, κατάφεραν να καταλάβουν μια θέση στα νέα μέσα μεταφοράς καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500 ευρώ για να κάνουν την διαδρομή 230 χιλιομέτρων Πεκίνο – Τιανζίν.

Από τα πρώτα δείγματα φαίνεται πως η ζήτηση αναμένεται μεγάλη, γεγονός που όχι μόνο θα μειώσει την τιμή του «εισιτηρίου» αλλά και θα μετατρέψει το Πεκίνο στη Νο1 πόλη στον κόσμο σε συχνότητα μικρών πτήσεων. Βέβαια η αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος τεκμαίρεται αφού αν η συχνότητα είναι μεγάλη, μπορεί το μποτιλιάρισμα να εκτιναχθεί στον αέρα…