Ο Μπόρις Τζόνσον είναι πλέον αντιμέτωπος και με μια αστυνομική έρευνα για το λεγόμενο «Partygate», στο σκάνδαλο δηλαδή που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες και αφορά τον ίδιο και υπουργούς του και συνεργάτες του οι οποίοι συμμετείχαν σε κορονοπάρτυ τον Ιούνιο του 2020.

Η επικεφαλής της Scotland Yard, ανακοίνωσε ότι η δύναμη έχει τώρα ξεκινήσει έρευνα για παραβιάσεις του lockdown στη Ντάουνινγκ Στριτ και το Γουάιτχολ τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Κρέσιντα Ντικ είπε ότι η δύναμη είχε επαφές με το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου, ώστε να διενεργεί ξεχωριστή έρευνα. Επισήμανε ότι υπό τις συνήθεις κατευθυντήριες γραμμές η αστυνομία δεν έχει ερευνήσει παλαιότερους ισχυρισμούς για παραβιάσεις του lockdown εκτός εάν υπάρχουν σαφή στοιχεία για τις καταγγελίες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η αστυνομία διερευνά τώρα μια σειρά γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Ντάουνινγκ Στριτ και στο Γουάιτχολ τα τελευταία δύο χρόνια», είπε καθώς κατέθεσε στη Συνέλευση του Λονδίνου σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς παραδέχτηκε ότι ήταν «αναστατωμένος» από τις τελευταίες καταγγελίες ότι έως και 30 άτομα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, και γιόρτασαν μαζί με τον Τζόνσον τα γενέθλιά του χαρίζοντάς του μια τούρτα.

Απεσταλμένος σε ερωτήσεις πεδίου σήμερα το πρωί, ο κ. Σαπς είπε στο Sky News: «Ήταν τα γενέθλιά του (του Μπόρις Τζόνσον) και αυτοί είναι άνθρωποι με τους οποίους δούλευε όλη την ώρα. Όπως είπα, δεν επιδιώκω να το υπερασπιστώ. Εναπόκειται στη Σου Γκρέι να αποφασίσει αν αυτό ήταν κατάλληλο, θα κάνει τις συστάσεις.