Προφυλακιστέοι για διάστημα 30 ημερών κρίθηκαν από δικαστήριο των Σκοπίων 30 Αλβανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν για συμμετοχές στις συγκρούσεις που διεξήχθησαν, το Σαββατοκύριακο, σε αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβο, μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ένοπλων Αλβανών, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 14 “τρομοκράτες” και οχτώ αστυνομικοί.

Οι προφυλακιστέοι φέρονται να συμμετείχαν σε «τρομοκρατική οργάνωση με σκοπό την κατάλυση της συνταγματικής έννομης τάξης και διατάραξης της ασφάλειας» στην ΠΓΔΜ.

Οι 18 προφυλακιστέοι είναι πολίτες του Κοσόβου, 11 είναι πολίτες της ΠΓΔΜ (αλβανικής εθνικής καταγωγής), ενώ ένας είναι πολίτης της Αλβανίας με άδεια παραμονής στη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε, χθες, ότι «τρομοκρατική ομάδα», αποτελούμενη από περίπου 40 μέλη, εισήλθε τις προηγούμενες ημέρες στην ΠΓΔΜ από “γειτονική χώρα”, την οποία δεν κατονόμασε, και βρήκε καταφύγιο στο Κουμάνοβο, απ’ όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, σε κυβερνητικά κτίρια σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σε εμπορικά κέντρα.

Απώτερος στόχος των τρομοκρατών, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ήταν η αποσταθεροποίηση της χώρας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.