Μια ομάδα σκληροπυρηνικών αντιεμβολιαστών, με ακροδεξιές απολήξεις, διοργανώνει «εκπαιδευτικές» συνεδρίες στρατιωτικού τύπου προετοιμάζοντας έναν «πόλεμο» κατά της κυβέρνησης και εντός των τειχών. Το Alpha Men Assemble απειλεί να στοχοποιήσει κέντρα εμβολιασμών, σχολεία και την αστυνομία, με εθελοντές που προετοιμάζονται σκληρά από πρώην μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας.

Ένας δημοσιογράφος της Daily Mail διείσδυσε στις προετοιμασίες της ομάδας σε ένα πάρκο στο Staffordshire, καθώς το πλήθος των μεσήλικων και λευκών ανδρών ήταν έτοιμο για άμεση δράση. Ο Danny Glass, πρώην στρατιωτικός, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να «το πάνε στο Old Bill» και προειδοποίησε ότι ο αγώνας «δεν ήταν για τους λιπόψυχους».

Περίπου 100 ακτιβιστές κλήθηκαν να «χτυπήσουν κέντρα εμβολίων, σχολεία, διευθυντές, κολέγια, συμβούλους και διευθυντές δημόσιας υγείας σε κάθε περιοχή».

Η ομάδα, η οποία έχει περισσότερους από 7.000 συνδρομητές στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Telegram, χλευάζει πιο μετριοπαθείς διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων του κορονοϊού. Αντίθετα, το Alpha Men Assemble υποστηρίζει ότι προσφέρει «αγνή, ανόθευτη ανυπακοή».

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση των σκληροπυρηνικών αντιεμβολιαστών

Μια έρευνα της Daily Mail διαπίστωσε ότι:

  • Οι βετεράνοι του στρατού εκπαιδεύουν δεκάδες εθελοντές σε σχηματισμούς πορείας και kickboxing για να εξασφαλίσουν ότι οι εθελοντές είναι «επαγγελματικά» προετοιμασμένοι για άμεση δράση.
  • Ο διοργανωτής – ένας ντόπιος ονόματι Paul – έτρεξε τον ρεπόρτερ της Mail σε ασκήσεις πυγμαχίας «εάν χρειαστεί» σε οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες.
  • Ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε μια λίστα με «600 άτομα που είναι εγκληματίες παιδόφιλοι, διατηρούν τους δικούς τους οίκους ανοχής και συγκεντρώνονται σε μασονικές στοές».
  • Ένας εκπαιδευτής ασκήσεων δήλωσε ότι οι εθελοντές πολεμούσαν «έναν παγκόσμιο πόλεμο» που διεξάγεται μεταξύ των ανθρώπων και των κυβερνήσεών τους.
  • Οι Alpha Men προωθούν επίσης και συγκεντρώνουν κεφάλαια για μια ομάδα εκπαίδευσης κατ’ οίκον στο Sussex – οι δάσκαλοι της οποίας περιλαμβάνουν αντιεμβολιαστές και πρώην μέλη του BNP – ώστε τα παιδιά να αποφύγουν την «πολιτειακή κατήχηση».

Το Alpha Men Assemble ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο μήνα, αλλά οι αριθμοί του έχουν αυξηθεί από τότε που διεξήγαγε μια προπόνηση για νεοσύλλεκτους στο Littlehampton του West Sussex, πριν από δύο εβδομάδες.

Τους υπενθύμισαν τον κίνδυνο διείσδυσης του Τύπου και της αστυνομίας, με μηνύματα που στάλθηκαν πριν από τη συνάντηση που τους προειδοποιούσαν «να προσέχουν τι λέτε και σε ποιον το λέτε». Οι εισβολείς είπαν ότι θα τους «αντιμετωπίσουν».

Ένα αστυνομικό αυτοκίνητο βρισκόταν έξω από την είσοδο του πάρκου, ενώ δύο ζευγάρια αστυνομικών παρακολουθούσαν στενά τα γεγονότα, περιπλανώμενοι μέσα και έξω το πάρκο Με την αστυνομία στο ακουστικό, οι διοργανωτές ήθελαν να τονίσουν ότι η ομάδα ήταν νόμιμη και μη βίαιη.

Μόνο όταν οι αξιωματικοί υποχώρησαν, ο Glass ντυμένος με ρούχα παραλαγής, σχημάτισε ένα σωρό για να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της ομάδας. «Αυτό που θα κάνουμε είναι, θα πάρουμε όσο περισσότερους μπορούμε», είπε. «Και μόλις έχουμε τους αριθμούς, θα στραφούμε απέναντι στην αστυνομία. Αλλά θα το κάνουμε επαγγελματικά».

Ο 46χρονος, από το Άνγκμερινγκ του Δυτικού Σάσεξ, πρότεινε μάλιστα ότι οι άνδρες των Alpha θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα πράγματα στους αξιωματικούς συλλαμβάνοντάς τους επειδή δεν τήρησαν τον όρκο του κοινού δικαίου. Δεν κατάφερε να εξηγήσει τι εννοούσε με αυτό.

Μεταξύ των ασκήσεων περιλαμβάνονται και τακτικές διάλυσης των γραμμών της αστυνομίας σε μαζικές διαδηλώσεις και πορείες.