Σε δύο νέες καρατομήσεις στο οικονομικό επιτελείο προχώρησε τα ξημερώματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απομακρύνοντας από την κυβέρνηση δύο υφυπουργούς Οικονομικών, ενώ η εξαθλίωση στην Τουρκία συνεχίζεται με τον βασικό μισθό να μειώνεται στα 169 ευρώ. 

Ο Τούρκος πρόεδρος αφού αντικατέστησε τρεις φορές υπουργό Οικονομικών, τέσσερις διοικητές Κεντρικής Τράπεζας, τώρα προχώρησε και στο «ξήλωμα» των δύο υφυπουργών, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα πάνε καλά στην οικονομία. 

Την ίδια ώρα, ο βασικός μισθός, με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας που ξεπέρασε το 70% και το 85% έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους, μειώθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στα 169 ευρώ, όταν πριν από 6-7 χρόνια ήταν στα  430 ευρώ. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας πούλησε 4,5 δισ. δολάρια για να στηρίξει το νόμισμα από την αρχή του μήνα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπατί, ζήτησε από τους επιχειρηματίες να «βάλουν πλάτη» πουλώντας δολάρια και αγοράζοντας τουρκικές λίρες. 

Κι όλα αυτά την ώρα που η υποτίμηση της λίρας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αυτή τη στιγμή το δολάριο, για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας, έφτασε στις 15,05 λίρες και το ευρώ 17 λίρες.