Θέμα κουλτούρας είναι, σύμφωνα με τον Έλληνα εκπαιδευτικό στην Ιαπωνία, Στέλιο Πρεζεράκο, η ραγδαία μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα. Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ, τεράστιο ρόλο έπαιξε στον περιορισμό της πανδημίας, η καθολική χρήση μάσκας, που είναι θέμα κουλτούρας.

 «Στο Τόκιο, σε μια πόλη 40 εκατομμυρίων είχαμε σήμερα μόλις 17 κρούσματα. Αν και ξεκινήσανε αργά, τα καταφέρανε» είπε αρχικά ο κ. Πρεζεράκος  και εξήγησε ότι στην κουλτούρα των Ιαπώνων «δεν υπάρχει θέλω, αλλά πρέπει».

«Έκλεισαν τα σύνορα,τα οποία παραμένουν μέχρι και σήμερα κλειστά. Φορούσαν και πριν μάσκες. Δεν αγκαλιάζονται αλλά υποκλίνονται. Είχαν το θάρρος και διοργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς κόσμο» περιέγραψε ο κ. Πρεζεράκος και τόνισε ότι δεν υπάρχουν μέτρα περιορισμού σε ισχύ αυτή την περίοδο αλλά αν κάποιος από την κυβέρνηση κάνει μία σύσταση στους πολίτες, την τηρούν αυτόματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.