«Γιατί εδώ και έξι μήνες κανείς δεν έχει αναδειχθεί νικητής στην λοταρία»;

Αυτό αναρωτιέται ένα μέλος του ιρλανδικού κοινοβουλίου, το οποίο ζήτησε να διεξαχθεί μια ενδελεχής έρευνα για το γεγονός ότι κανείς δεν έχει κερδίσει το τζακ ποτ της χώρας από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα.

Ο βουλευτής Μπέρναρντ Ντέρκαν [Bernard Durkan] είπε ότι «το κοινό που παίζει λόττο, χάνει την ελπίδα του ότι το κορυφαίο έπαθλο των πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια ενός νικητή», υπαινισσόμενος «μαγειρέματα» πίσω από την διαδικασία, αναφέρει με νόημα το ΒBC.

 «Οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς μοιάζουν πλέον τόσο μακρινές που οι παίκτες πρέπει να πιστεύουν ότι ο Shergar [ένα διάσημο άλογο κούρσας που αποτελεί ιρλανδικό θρύλο, καθώς απήχθη και τα λείψανά του δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ] θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το Squid Game», είπε ο Ντέρκαν, σημειώνοντας ότι είναι «παράξενο που την τελευταία φορά που η λοταρία χάρισε λεφτά ήταν στις 6 Ιουνίου.

«Είναι η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στην ιστορία του παιχνιδιού [που δεν έχουν δοθεί χρήματα], οπότε χρειαζόμαστε λίγη επιβεβαίωση [ότι δεν υπάρχει κάτι περίεργο πίσω από όλα αυτά]», είπε, ενώ ένας εκπρόσωπος της Ιρλανδικής Εθνικής Λοταρίας παραδέχθηκε όντως ότι η περίπτωση αυτή των 23 εβδομάδων ήταν «άνευ προηγουμένου».

Μια «πλήρης έρευνα και ένας επισταμένος έλεγχος θα αποκαθιστούσε την πίστη των ανθρώπων», προσθέτοντας ότι «ποτέ του δεν συμφώνησε με την απόφαση της εταιρείας της λοταρίας, Premier Lotteries Ireland, να αυξήσει τους αριθμούς».

Όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά η λοταρία το 1988, οι παίκτες είχαν 36 αριθμούς να διαλέξουν. Πλέον επιλέγουν μεταξύ 47 αριθμών.

«Πιστεύω ότι είναι καιρός ο οργανισμός να μειώσει τις μπάλες ως ένδειξη καλής πίστης», επεσήμανε εμφατικά, ζητώντας ταυτόχρονα να επιστρέψει ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, ο οποίος θα επιβλέπει τις μελλοντικές κληρώσεις ενώ προτίθεται να στείλει και σχετική επιστολή με τις ανησυχίες του στον Μάικλ Μαγκράθ, Υπουργό Δημοσίων Δαπανών της Ιρλανδίας.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Λοταρίας είπε ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2015, το 80% των τζακ ποτ του λόττο έχει κερδηθεί εντός επτά εβδομάδων και οι πιθανότητες να κερδίσετε το τζακ ποτ του Λόττο δεν έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι παίκτες έχουν μοιραστεί περίπου 12,7 εκατομμύρια ευρώ ενώ περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ έχουν συγκεντρωθεί για το πρόγραμμα Good Causes της λοταρίας από την έναρξη της διαδικασίας.

«Όλοι στην Εθνική Λοταρία ανυπομονούν να δώσουν σύντομα τη μεγαλύτερη επιταγή τζάκ ποτ Λόττο σε έναν τυχερό νικητή», πρόσθεσε.