Σοκάρει το νέο κρούσμα απίστευτου βασανισμού στη Σαουδική Αραβία. Η εργοδότρια της 23χρονης οικιακής βοηθού που κακοποιήθηκε βάναυσα έχει προφυλακιστεί, η κοπέλα όμως νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα και σοβαρά κατάγματα.

Η Ινδονήσια Σουμιάτι Μπίντι Σαλάν Μουστάπα, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στη Σαουδική Αραβία, υποβλήθηκε σε επέμβαση αντικατάστασης μέρους του δέρματός της με μοσχεύματα στην εντατική μονάδα θεραπείας του Νοσοκομείου Βασιλιάς Φαχντ στην Μεδίνα, καθώς η εργοδότριά της την έκαψε με σίδερο, ανέφερε η εφημερίδα «αλ Ουατάν».

Οι γιατροί προσπαθούν επίσης να αποκαταστήσουν κατάγματα στα χέρια και στα πλευρά της ενώ η εργοδότριά τηε φαίνεται να της έσκισε το πρόσωπο και τα χείλη χρησιμοποιώντας ψαλίδι!

Την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας οι αρχές ανέσυραν τη σορό μιας ακόμα Ινδονήσιας οικιακής βοηθού, της Κίκιμ Κομαλασάρι, η οποία φέρεται να απεβίωσε λόγω βασανιστηρίων που υπέστη.

Σαουδάραβες και Ινδονήσιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν για να συζητήσουν την υπόθεση, που προκάλεσε σοκ στις δύο χώρες. Οι Ινδονήσιοι εργαζόμενοι στη Σαουδική Αραβία ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.

Οι υποθέσεις αυτές έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη στην Ινδονησία και έγιναν εκκλήσεις στην κυβέρνηση να διακόψει την μετανάστευση εργαζομένων στη Σαουδική Αραβία. Ο Ινδονήσιος υπουργός Ανθρωπίνου Δυναμικού Μουχαϊμίν Ισκαντάρ αναμένεται στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο για συνομιλίες ενώ η Λίντα Γκούμελαρ, υπουργός αρμόδια για την Ενίσχυση των Γυναικών και την Προστασία των Παιδιών, επίσης σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ριάντ.

Δείτε φωτογραφίες