Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε συνομιλία την με τον αρχηγό των ένοπλων δυνάμεων του Σουδάν, τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν. Στην κουβέντα που είχαν του ζήτησε να «αποκατασταθεί» στην εξουσία «η κυβέρνηση της οποίας ηγούνταν πολίτες», μερικές ημέρες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του περασμένου μήνα, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών (Μπλίνκεν) προέτρεψε τον στρατηγό Μπουρχάν να αφήσει αμέσως ελεύθερες όλες τις πολιτικές προσωπικότητες που τέθηκαν υπό κράτηση από την 25η Οκτωβρίου και να επιστρέψει στον διάλογο που θα επαναφέρει τον (πρώην) Πρωθυπουργό του Σουδάν Αμπντάλα Χάμντοκ στα καθήκοντά του», αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Νεντ Πράις.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός διπλωμάτης είχε επικοινωνία με τον Αμπντάλα Χάμντοκ όπου του μετέφερε τη στάση των ΗΠΑ στο ζήτημα: «Του ανέφερα πως οι ΗΠΑ θέλουν να σταματήσει η κράτηση των πολιτικών προσώπων του Σουδάν και άμεση επιστροφή της κυβέρνησης που αποτελείται από τους πολίτες στην εξουσία της χώρας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.