Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με ποσοστό 29% εάν οι εκλογές γίνονταν τώρα, ενώ κυριολεκτικά θα κατατρόπωνε τον νυν πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο των εκλογών με ποσοστά 59% έναντι 41%, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στον πρώτο γύρο ο κ. Στρος-Καν υπερέχει δύο ποσοστιαίες μονάδες του κ. Σαρκοζί που λαμβάνει το 27% των ψήφων, ο οποίος πάντως προηγείται πολλών άλλων προσωπικοτήτων της γαλλικής πολιτικής σκηνής, όπως της Μαρτίν Ομπρί (22%) ή της Σεγκολέν Ρουαγιάλ (18%), σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε από το Ifor για το εβδομαδιαίο περιοδικό Paris Match.

Η σφυγμομέτρηση δείχνει σαφώς την κακή πορεία του κ. Σαρκοζί μεταξύ των δύο γύρων, αφού στο δεύτερο γύρο ηττάται όχι μόνο από τον κ. Στρος-Καν που λαμβάνει 59%, αλλά και από την κ. Ομπρί και τον Φρανσούα Ολάντ, ενώ έρχεται ισόπαλος μόνο με την κ. Ρουαγιάλ, την οποία, υπενθυμίζεται, ότι κέρδισε κατά κράτος στις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Στρος-Καν, 61 χρόνων, η θητεία του οποίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ολοκληρώνεται το 2012, δήλωσε προσφάτως ότι, ναι μεν επηρεάζεται από τα αποτελέσματα διαφόρων σφυγμομετρήσεων υπέρ του, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Γαλλίας.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2012.