Σε ορισμένες ιστορικές περιόδους, όπως στην Αρχαία Ελλάδα, φαινόταν ότι κανένας καλλιτέχνης δεν μπορούσε να εργαστεί χωρίς να λάβει το feedback ότι «χμ, είναι καλό το έργο, αλλά μήπως θα ήταν καλύτερο να είχε έξω τα γεννητικά του όργανα;». Έπειτα, υπάρχουν άλλες στιγμές που οι καλλιτέχνες ξεπέρασαν τα όρια του τι θεωρεί ο κόσμος αποδεκτό .

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: Τα μουσεία είναι γεμάτα με αγάλματα και πίνακες γυμνών ανθρώπων. Αυτό είναι ένα πρόβλημα όταν τα μουσεία προσπαθούν να μοιραστούν το έργο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους κανόνες «περί γυμνού» πλέον να είναι εξαιρετικά αυστηροί.

Το Τουριστικό Συμβούλιο της Βιέννης, βαριέται να αφαιρείται συνεχώς περιεχόμενο από το Facebook, το Instagram και το TikTok, αποφάσισε να ακολουθήσει την προφανή λύση: Να ξεκινήσει τη δική του σελίδα στο OnlyFans. Σε αυτή οι χρήστες με μια απλή εγγραφή μπορούν να θαυμάσουν εκθέματα 4 μουσείων και άλλων πολιτιστικών φορέων της Βιέννης.

«Δεν γίνεται ένας αλγόριθμος να καθορίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά»

«Αυτή τη στιγμή, ένας αλγόριθμος καθορίζει τι είναι εντάξει να δούμε και τι όχι», δήλωσε η εκπρόσωπος του τουριστικού συμβουλίου της Βιέννης, Έλενα Χάρτλαουερ, στο NBC News. «Και σίγουρα δεν πρέπει να καθορίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά».

«Με τα χρόνια, η Βιέννη φιλοξένησε μερικούς από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του κόσμου – συμπεριλαμβανομένων των Egon Schiele και Koloman Moser, τα έργα των οποίων ξεπέρασαν τα όρια εκείνων που θεωρούνταν αποδεκτά στην τέχνη και την κοινωνία εκείνη την εποχή», έγραψε το Συμβούλιο για την απόφασή του να δημιουργήσει λογαριασμό στον ιστότοπο, ο οποίος έχει γίνει συνώνυμο της παροχής γυμνού και πορνό επί πληρωμής.

«Και η μάχη ενάντια στη λογοκρισία συνεχίζεται: με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τέτοιες απαγορεύσεις επανέρχονται ξανά στα πρωτοσέλιδα. Οι κολοσσοί κοινωνικών δικτύων όπως το Instagram και το Facebook έχουν το γυμνό και «πρόστυχο» περιεχόμενο σταθερά στο στόχαστρό τους».

Η Βιέννη και τα καλλιτεχνικά της ιδρύματα συγκαταλέγονται στα θύματα αυτού του νέου κύματος λογοκρισίας-με γυμνά αγάλματα και διάσημα έργα τέχνης στη μαύρη λίστα σύμφωνα με τις οδηγίες των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης και τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες να βρίσκουν ακόμα και τους λογαριασμούς τους σε αναστολή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να βάλουμε την παγκοσμίου φήμης πρωτεύουσα στο OnlyFans. Βάζοντας το ιστορικό περιεχόμενο 18+ της Βιέννης στο OnlyFans, οι συνδρομητές μπορούν τώρα να δουν προκλητικά έργα των Egon Schiele, Richard Gerstl, Koloman Moser και Amedeo Modigliani».

Στη σελίδα τους στο OnlyFans, μπορείτε να δείτε πίνακες από το Two Squatting Women του Egon Schiele μέχρι τη σύζυγο του Peter Paul Rubens, Helena Fourment, να βγαίνει από το μπάνιο.

«Αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για αυτό το θέμα επειδή πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ… Βιέννη», δήλωσε η Hartlauer στο NBC News. «Επειδή η Βιέννη ήταν πάντα μια πόλη με πολύ ανοιχτό μυαλό. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τα θεσμικά όργανα της Βιέννης γενικά να έχουν χώρο για διαφορετικές ιδέες και δεν φοβόμαστε τη γυμνή αλήθεια».

Οι συνδρομητές στη σελίδα OnlyFans μπορούν να λάβουν μια δωρεάν Vienna City Card ή ένα εισιτήριο εισόδου σε ένα από τα μουσεία που εμφανίζονται στο κανάλι του OnlyFans στέλνοντας απόδειξη της συνδρομής τους στον εκάστοτε φορέα.