Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται «σε πόλεμο με τους τρομοκράτες» που διαπράττουν βίαιες ενέργειες και χρησιμοποιούν το Ισλάμ για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.

Ο Χόλντερ είπε στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NBC «Meet the Press» ότι οι Αμερικανοί πρέπει να νιώθουν ασφαλείς, ωστόσο τον ανησυχεί το ενδεχόμενο «μοναχοί λύκοι» να διαπράξουν επιθέσεις.

«Αυτό, νομίζω, είναι το μόνο πράγμα που με κρατά ξάγρυπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτή η ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός μοναχικού λύκου που δεν έχει εντοπιστεί» τόνισε.

Ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε επιπλέον ότι δε διαθέτει «καμία αξιόπιστη πληροφορία» που να αποδεικνύει ότι η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι.

«Σε αυτό το στάδιο δε διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν να καθορίσουμε ποια οργάνωση είναι υπεύθυνη» για τις επιθέσεις αυτές, υπογράμμισε ο υπουργός στο δίκτυο ABC μιλώντας από το Παρίσι όπου συμμετείχε στο διεθνές υπουργικό συμβούλιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο ίδιος έκρινε ότι η Αλ Κάιντα στην Υεμένη και το Ισλαμικό Κράτος «αποτελούν ξεκάθαρα μία απειλή για τις ΗΠΑ όπως και για τους συμμάχους τους».