Ύποπτος ότι προετοίμαζε επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων είναι ένας Αμερικανός υπήκοος που συνελήφθη στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή αστυνομία.

«Η Σιν Μπετ (η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία συνέλαβαν την 19η Νοεμβρίου έναν Αμερικανό πολίτη που βρισκόταν παρανόμως στο Ισραήλ με τις κατηγορίες της κατοχής όπλων και του σχεδιασμού τρομοκρατικών ενεργειών» σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Τον ύποπτο, που ονομάζεται Άνταμ Έβερετ Λίβιξ – ένας Χριστιανός που γεννήθηκε το 1984 και κατάγεται από το Τέξας των ΗΠΑ –αναζητούσε η αμερικανική αστυνομία για μια υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο ίδιος «παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ότι είχε εξετάσει την ιδέα να διαπράξει επιθέσεις εναντίον ιερών τοποθεσιών των μουσουλμάνων στο Ισραήλ» σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο Άνταμ Λίβιξ έφθασε στην περιοχή το 2013 και ζούσε στα παλαιστινιακά εδάφη προτού εγκατασταθεί παράνομα στο Ισραήλ πριν από 1,5 έτος» σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ «όπλα που είχαν κλαπεί από τον ισραηλινό στρατό ανακαλύφθηκαν στην κατοικία του».

Προτού μεταβεί στο Ισραήλ, τον είχε προσεγγίσει ένας Παλαιστίνιος προκειμένου να συμμετάσχει σε μία απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή το 2013, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Το δικαστήριο ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την κατοχή των όπλων και την παράνομη διαμονή του στο Ισραήλ.

Η ισραηλινή αστυνομία διευκρίνισε επιπλέον ότι η σύλληψη αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το FBI.