Οι αμερικανοί καταναλωτές θα γνωρίζουν σύντομα πόσες θερμίδες καταναλώνουν με κάθε μενού που παραγγέλνουν σε αλυσίδες εστιατορίων, όταν παίρνουν έτοιμα γεύματα στα σούπερ μάρκετ, ακόμη και όταν τρώνε ποπ κορν στο σινεμά.

Ο Οργανισμός Τροφίμων της χώρας ανακοίνωσε την αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό σηματοδότηση των φαγητών με τις θερμίδες που περιέχουν.

Η σηματοδότηση θα είναι υποχρεωτική σε αλυσίδες εστιατορίων με περισσότερα από 20 σημεία πώλησης και θα βρίσκεται πάνω στον κατάλογο και στις ταμπέλες. Οι εταιρείες έχουν διορία έως το Νοέμβριο του 2015 για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.

Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύσουν επίσης για παντοπωλεία, φούρνους, καφετέριες, ντελιβεράδικα πίτσας, για πάρκα διασκέδασης και για αυτόματους πωλητές τροφίμων.

Η λογική πίσω από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι οι πολίτες να προσπεράσουν τα διπλά χάμπουργκερ με μπέικον που έχουν εκατοντάδες θερμίδες και, αντιθέτως, να προτιμήσουν πιο υγιεινά τρόφιμα από αλυσίδες εστιατορίων που διατηρούν τις θερμίδες των φαγητών που φτιάχνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Σε μία χώρα όπου σημαντικό ποσοστό των κατοίκων είναι υπέρβαροι, στους νέους κανόνες περιλαμβάνονται και τα αναψυκτικά, καθώς και τα αλκοολούχα ποτά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.