Ο Καθεδρικός Ναός του Μπούργκος στην Ισπανία ανακηρύχθηκε το 1984 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Μια τεράστια τοιχογραφία όμως που είναι απέναντι από τον ναό «μαγνητίζει» τα βλέμματα των περαστικών. Ο «φύλακας άγγελος» που απεικονίζεται στην τοιχογραφία είναι έργο με στένσιλ των Louis Boidron και Edouard Egea -των MonkeyBird όπως είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του δίδυμου. Στο έργο «Μίμησις, όντα και μέρη» έχει αποτυπωθεί η μορφή ενός γκρίζου ερωδιού που προσέχει τον Καθεδρικό του Μπούργκος.

Οι MonkeyBird συνδυάζουν τη βαθιά ιστορία του ναού με την αισθητική στένσιλ που είναι και το σήμα κατατεθέν τους και με επαναλαμβανόμενους πιθήκους και πουλιά. Η τοιχογραφία που προέκυψε είναι μια πυκνή έκθεση περίτεχνων δομικών στοιχείων, πετούμενων του ουρανού που ακούν στο όνομα «papamosas cerrojillo» και φτιάχνουν τις φωλιές τους στο κτίσμα και ενός επίχρυσου ωρολογιού από τον 18ο αιώνα.

«Πρόθεσή μας ήταν να δώσουμε το εφέ πολυσύνθετου βάθους και ύφους δημιουργίας μνημειωδών έργων, συνδυάζοντας κάποια από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του ναού, όπως το κύριο ρετάμπλ με τις πολλές λεπτομέρειές του, τη Χρυσή Κλίμακα ή το κυκλικό παράθυρο στο κέντρο της πρόσοψης της Santa María» εξηγούν οι MonkeyBird .