Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε σήμερα το πρωί ένα τέμενος στη  Δυτική Όχθη.

«Έποικοι έκαψαν όλο τον πρώτο όροφο του τεμένους στο χωριό Αλ-Μουγάιρ το οποίο βρίσκεται κοντά στον εβραϊκό οικισμό Σίλο και σε αυτοκινητόδρομο που χρησιμοποιούν έποικοι», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους,

Εδώ και χρόνια, εξτρεμιστές έποικοι και ακροδεξιοί ακτιβιστές επιδίδονται, υπό το σύνθημα «το Τίμημα», σε επιθέσεις και βανδαλισμούς εναντίον Παλαιστινίων, Αράβων πολιτών του Ισραήλ, μουσουλμανικών και χριστιανικών τόπων λατρείας, ακόμα και εναντίον του ισραηλινού στρατού.

Σε γενικές γραμμές, το σύνθημα αυτό έχει βρεθεί κοντά στα σημεία όπου διαπράχθηκαν ωμότητες, όπως ήταν η περίπτωση στο Αλ Μουγάιρ, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι της παλαιστινιακής υπηρεσίας ασφάλειας.

Μεγάλη ένταση επικρατεί στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, με συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινών δυνάμεων και με επιθέσεις Παλαιστινίων, η τελευταία από τις οποίες, τη Δευτέρα, στοίχισε τη ζωή μιας 25χρονης Ισραηλινής κοντά στον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει ενισχύσεις στην Δυτική Όχθη, ενώ ενισχυμένα είναι και τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρο το Ισραήλ έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι εναντίον ισραηλινού στρατιώτη τη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ.