Πολλοί πολίτες στην Αϊτή τραυματίστηκαν σήμερα μετά από έντονη αντιπαράθεσή τους με τις δυνάμεις των κυανοκράνων, τους οποίους κατηγόρησαν για την επιδημία της χολέρας που θερίζει τον πληθυσμό.

Οι πολίτες πετούσαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάποια αστυνομικά τμήματα μετά από την έντονη αντιπαράθεσή τους με τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών κυρίως στις περιοχές της χώρας, όπου οι κυανόκρανοι προέρχονται από το Νεπάλ.

Η επιδημία της χολέρας που μέχρι στιγμής έχει στερήσει τη ζωή σε 900 πολίτες παρουσιάζει έξαρση και συνεχώς εξαπλώνεται σε όλη τη νήσο.

Μάλιστα, η χολέρα που πλήττει εδώ και περίπου ένα μήνα την Αϊτή μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, όπως προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

Την Παρασκευή, ο ΟΗΕ έκανε έκκληση για κατεπείγουσα οικονομική βοήθεια, ύψους 163,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Ο Οργανισμός υπολογίζει ότι περίπου 200.000 άνθρωποι θα παρουσιάσουν συμπτώματα χολέρα, από ελαφριά διάρροια μέχρι σοβαρή αφυδάτωση.

Προς το παρόν, οι αρχές της χώρας ασχολούνται κυρίως με την οργάνωση των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 28 Νοεμβρίου. Παρά την επιδημία, οι υποψήφιοι διάδοχοι του προέδρου Ρενέ Πρεβάλ δεν συμφωνούν με την αναβολή της ψηφοφορίας.

Δείτε το γράφημα: