Η χολέρα συνεχίζει την «κούρσα» της στην Αϊτή πλήττοντας τώρα το νοτιοδυτικό κομμάτι της χώρας, που μέχρι τώρα παρέμενε άτρωτο από την επιδημία, η οποία έχει προκαλέσει πάνω από 1.880 θανάτους στη χώρα από την εμφάνιση της στα μέσα Οκτωβρίου.

«Έχουμε καταγράψει αυξημένο αριθμό θανάτων σε κοινότητες που ο κόσμος αναμειγνύει την ασθένεια με τη μαγεία», τόνισε ο Δρ Ντούβελσον Ανζελό , υπεύθυνος της υγειονομικής διεύθυνσης της περιοχής Γκραν Ανς.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσε η διεύθυνση 57 θάνατοι καταγράφηκαν στα υγειονομικά καταστήματα και άλλοι 83 στις διάφορες κοινότητες.

Επιπλέον, τουλάχιστον 14 άνθρωποι που θεωρήθηκαν μάγοι λυντσαρίσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή της Αϊτής από εξοργισμένα πλήθη, που τους κατηγορούν ότι μεταδίδουν τη χολέρα με ένα μαγικό φίλτρο.

Στην περιοχή του Γκραν Ανς ο κόσμος πιστεύει ότι η η ασθένεια είναι ένα υπερφυσικό φαινόμενο, με αποτέλεσμα να μην  ακολουθούν τις οδηγίες και να στρέφονται σε πρακτικούς γιατρούς, που και οι ίδιοι είναι προσβεβλημένοι από την ασθένεια.

Ο Δρ Ντούβελσον Ανζελό ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες, με στόχο να πεισθεί ο κόσμος να μεταβαίνει στα κέντρα υγείας, που στην πλειονότητά τους απέχουν μεγάλη απόσταση από τις κοινότητες.