Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Σε κλίμα κατάνυξης και προσμονής για την ελευθερία

Περεταίρω χαλάρωση των μέτρων ανακοινώθηκε την Τετάρτη (28/04), ενώ από Μεγάλη Πέμπτη απελευθερώθηκαν πλήρως οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας. Όσοι πιστοί πήγαν στις εκκλησίες, υποχρεωτικά πρέπει να φορούν διπλή μάσκα τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Η εικόνα του μικρού με μπλούζα Κριστιάνο να προσκυνά την εικόνα του Χριστού είναι ο αρμονικός συνδυασμός δύο κόσμων.

Με τα μέτρα αυτά έγινε και η περιφορά του επιταφίου, μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα έγινε επίσης στον εξωτερικό χώρο των εκκλησιών, πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Κωνσταντινούπολη: Ισχυρό «λουκέτο» με το βλέμμα σε μεγάλο άνοιγμα

Σε κατάσταση ακόμη πιο αυστηρού lockdown βρίσκεται η Τουρκία, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποφύγει ακόμη μία χρονιά με χαμένα τουριστικά έσοδα. Έτσι, προσδοκώντας πως θα έρθει ένα ευρύτατο άνοιγμα, αποφάσισε ένα ισχυρό «λουκέτο», την ίδια ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ζει τις επιπτώσεις στην κατάρρευση της οικονομίας.

Νέο Δελχί – Χιντεραμπάντ, Ινδία: Εικόνες αποκάλυψης και μεγάλου πόνου

Στην Ινδία έχουν καταγραφεί πάνω από18.000.000 μολύνσεις από κορονοϊό, με 360.000 να είναι σχεδόν ο ημερήσιος απολογισμός σε νέα κρούσματα. Σχεδόν 6.000.000 άνθρωποι νόσησαν μόνο τον Απρίλιο στη χώρα, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 200.000. Όσοι βιώνουν την κατάσταση από κοντά, κάνουν λόγο για εικόνες αποκάλυψης.

Στο Νέο Δελχί, την πλέον πληγείσα πόλη, 20.000 με 25.000 κρούσματα εντοπίζονται καθημερινά. Οι ασθενείς πεθαίνουν στις πόρτες των νοσοκομείων αναμένοντας την εισαγωγή τους, ενώ πολλοί πεθαίνουν και μέσα σε αυτά λόγω έλλειψης οξυγόνου. Η κυβέρνηση έχει συστήσει στον κόσμο να μην βγαίνει από τα σπίτια του, αλλά υπάρχουν πολλοί που διαθέτουν καν αυτή τη δυνατότητα, όντας ακόμη πιο ευάλωτοι.

Οι υγειονομικοί είναι αυτοί που δίνουν μεγάλη μάχη στα νοσηλευτικά ιδρύματα, με τα μέσα που διαθέτουν να είναι τουλάχιστον πενιχρά, αν όχι ανύπαρκτα σε κάποιες περιπτώσεις. Η αλληλεγγύη και το καθήκον είναι αυτά που επιστρατεύονται, αλλά δεν αρκούν, καθώς πρέπει να ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια. Η φωτογραφία αυτής της νοσοκόμας είναι ενδεικτική…

Κουεζόν, Φιλιππίνες: Στο ένα πόδι… τιμωρία και απολύμανση

Ένας υπάλληλος που εργάζεται σε συνεργείο πραγματοποίησης τεστ για τον κορονοϊό περνά από την απαραίτητη απολύμανση, την ώρα που το κύμα της πανδημίας στις Φιλιππίνες δείχνει πιο σφοδρό από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, οι Αρχές επέβαλαν ένα μακρόχρονο lockdown, το οποίο παρατάθηκε για ακόμη δύο εβδομάδες.

Ιερουσαλήμ: Η πίστη πως θα έρθει σύντομα η ανά(σ)ταση

Τεταμένη είναι η κατάσταση μεταξύ Ισραηλινών αστυνομικών και Παλαιστινίων το τελευταίο διάστημα, εν μέσω της μεγάλης εβδομάδας. Οι πιστοί σπεύδουν να προσκυνήσουν στο μέρος που θεωρείται ότι θάφτηκε και αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός, περιμένοντας και εκείνοι τη δική τους… ανάσταση. Άλλωστε, η Παλαιστίνη και ο λαός της ζουν το δικό τους δράμα καιρό τώρα και όχι μόνο εν μέσω πανδημίας.

Μόσχα, Ρωσία: Με το βλέμμα στην Ημέρα της Νίκης και τη… λύτρωση

Η εικόνα με τη νεαρή κοπέλα να βγάζει selfie με φόντο την κόκκινη πλατεία και έναν μασκοφορεμένο άνδρα πίσω της μοιάζει σουρεάλ. Όμως, το κεντρικό αυτό σημείο της Μόσχας ελκύει αρκετό κόσμο αυτό το διάστημα, καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες για την εκδήλωση της συμπλήρωσης 76 ετών από την Ημέρα της Νίκης (9 Μαΐου) στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κανάβεραλ, ΗΠΑ: Υπερθέαμα από το διαστημικό «γεράκι» της SpaceX

Η διαστημική κάψουλα της SpaceX εκτοξεύθηκε από το διαστημικό κέντρο «Κένεντι» στη Φλόριντα με πλήρωμα τέσσερις αστροναύτες και προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου και έφτασε κάποιες ώρες μετά. Η απογείωση του πυραύλου «Falcon-9» έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στην αίθουσα ελέγχου, ενώ το θέαμα που δίνουν πάντα αυτές οι πτήσεις είναι εντυπωσιακό.

Σούνιο, Ελλάδα: Η ροζ πανσέληνος «έπαιξε» όμορφα με τα σύννεφα

Καθηλωτικές ήταν οι εικόνες από την ανατολή της «ροζ» πανσελήνου, ή αλλιώς της πρώτης υπερπανσελήνου του 2021, παρά τη συννεφιά που στόλιζε τον αττικό ουρανό. Πρόκειται για την περίοδο του έτους που είναι η φωτεινότερη, καθώς η τροχιά του Φεγγαριού πλησιάζει στο κοντινότερο σημείο της στη Γη.

Παρίσι, Γαλλία: Όταν η μπάλα… αναπαύεται στα δίχτυα

Ο Κέιλορ Νάβας βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του, στην ήττα (1-2) της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του Champions League, αποτέλεσμα που δίνει μεγάλο προβάδισμα στην αγγλική ομάδα ενόψει της ρεβάνς. Στο άλλο παιχνίδι το Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι έληξε ισόπαλο (1-1) με το ενδιαφέρον για τους φιλάθλους για τις ομάδες που θα πάνε στον τελικό να μένει «ζωντανό».