Η Γκισλέιν Μάξγουελ, η πρώην συνεργάτιδα του Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή, δήλωσε αθώα στις νέες κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν στα τέλη Μαρτίου για σωματεμπορία ανηλίκων.

Ήταν η πρώτη φορά που η 59χρονη Μάξγουελ εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, μετά τη σύλληψή της, τον Ιούλιο του 2020. Η ακροαματική διαδικασία κράτησε μόλις 10 λεπτά και η Βρετανίδα κληρονόμος δεν μίλησε σχεδόν καθόλου, απαντώντας μόνο λακωνικά σε δύο ερωτήσεις της δικαστού.

Η νέα κατηγορία αφορά ένα τέταρτο θύμα του Τζέφρι Επστάιν, που δεν έχει κατονομαστεί όπως και τα τρία προηγούμενα. Η γυναίκα αυτή φέρεται να στρατολογήθηκε από τη Μάξγουελ και τον Επστάιν το 2001, όταν ήταν 14 ετών. Στη συνέχεια, για τα επόμενα τρία χρόνια, την βοήθησε να στρατολογήσει και άλλα νεαρά κορίτσια στο δίκτυο του χρηματιστή.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η Μάξγουελ στρατολογούσε για τον πρώην φίλο της έφηβες κοπέλες σε πολλές πόλεις του κόσμου, προσκαλώντας τις αρχικά να πάνε στον κινηματογράφο ή να κάνουν ψώνια. Συνελήφθη στο Νιου Χαμσάιρ πέρσι και κρατείται στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μπρούκλιν, εν αναμονή της δίκης της. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η ημερομηνία της δίκης της δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Αρχικά, επρόκειτο να ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου, όμως μετά την απαγγελία νέων κατηγοριών οι δικηγόροι της ζήτησαν αναβολή. Η δικαστής Άλισον Νέιθαν είπε σήμερα ότι θα αποφασίσει πολύ σύντομα, ζητώντας και από τις δύο πλευρές να προετοιμαστούν εγκαίρως.

Η Μάξγουελ θα δικαστεί ξεχωριστά για δύο κατηγορίες ψευδούς κατάθεσης στις αρχές, στο πλαίσιο μιας μήνυσης για δυσφήμιση που κατέθεσε σε βάρος της η Βιρτζίνια Τζιούφρι, μια από τις γυναίκες που είχαν κατηγορήσει τον Επστάιν.