Χαλάρωση ανά περιφέρεια των μέτρων lockdown που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19 θα ήθελε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην περιφερειακή εφημερίδα Le Telegramme που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο Βεράν προσθέτει ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι το πιο πρόσφατο κύμα της επιδημίας στη Γαλλία έχει αρχίσει να υποχωρεί λίγο, ο νέος κορονοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι 5.970 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19, έναντι 5.893 την προηγούμενη ημέρα, το οποίο δείχνει ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση.

Η Γαλλία ανακοίνωσε επίσης 449 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 στα νοσοκομεία της χώρας, αριθμός που αυξήθηκε από 140 την Κυριακή, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία ανήλθε σε 101.183, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει ότι επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε συνδυασμό με το εθνικό lockdown για έναν μήνα που εφαρμόζεται από τα τέλη Μαρτίου θα συμβάλουν στην ανάκτηση του ελέγχου επί του πρόσφατου κύματος της επιδημίας.

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση του lockdown τον Μάιο, αν βέβαια έχει ενδείξεις ότι η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε να ξανανοίξει ορισμένες επιχειρήσεις και δραστηριότητες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.